معاون رگولاتوري گفت: پيش از سال ?? فروش بيرويه سيمکارت آنقدر زياد بوده که يک نفر دهها سيمکارت دارد. اکنون ساماندهي پايگاه داده اپراتورها تا پايان سال و سپس ساماندهي شبکه فروش اپراتورها با جديت در دستور کار است.
وايمکس نيوز - تکذيب موضوع وجود سيمکارتهاي بينام و نشان و سيمکارتهاي داراي هويت جعلي از سالهاي پيش و از سوي مسئولان تا چندي پيش همچنان ادامه داشت و حتي اصرار رسانهها بر وجود واقعيت عيني بازار علني خريد و فروش اين سيمکارتها نيز نتوانست چشم مسئولان را روي اين واقعيت باز کند.
اما سرانجام رسيدن حجم قاچاق مکالمه به 50 درصد از کل ترافيک مکالمه و ضرر مالي دولت و کشور در اثر اين امر، مسئولان را به اذعان وجود اين مشکل واداشت.
غلامرضا داداش زاده
درباره پديده فروش سيمکارتهاي بينام و نشان و سيمکارتهاي با هويت جعلي در بازار، اظهار داشت: بين سيم کارت بينام و نشان و سيم کارت با هويت جعلي تفاوت وجود دارد، از نظر سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تعريف سيمکارت بي نام و نشان اين است که يک سيمکارت فعال است اما هيچ نام و نشاني ندارد.
معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي افزود: اگر سيمکارت هيچ نام و نشان ثبت شدهاي ندارد، تخلف اپراتور است. براي مثال اکنون سيمکارتهاي 910 همين وضع را دارند که به صورت کلي واگذار شدهاند و بخش عمدهاي از مشکلات موجود در حوزههاي قاچاق مکالمه، سلامت و امنيت ناشي از اين سيمکارتها است.
وي ادامه داد: در نوع ديگر به دليل اينکه اپراتورها نظارتي بر شبکه فروش نداشته اند با سند جعلي (اما داراي نام و نشان) سيمکارت را به ثبت رساندهاند. بنابراين اين سيمکارتها در شبکه داراي نام ونشان (هرچند غيرموثق) هستند. در سنوات پيش از 91، مواردي از اين دست بوده که بيشتر به دليل تمرکز اپراتور بر توسعه کسب و کار و بيتوجهي به شبکه فروش حادث شده است.
*سودي که در فروش سيمکارت فعال نهفته است
داداش زاده تصريح کرد: فروش سيم کارتهاي فعال ثبت شده در کنار تمام سختيهايش، اما براي فرد خاطي صرفه اقتصادي دارد، زيرا يک سيمکارت را 5 هزار تومان ميخرد و 20 هزار تومان ميفروشد.
معاون رگولاتوري خاطر نشان کرد: اکنون 2 شرط براي اپراتورها داريم که پس از تحقق آنها، اگر اپراتور در حوزههاي مسائل مختلف از سازمان درخواستي داشت به درخواست آنها رسيدگي ميشود. نخست ساماندهي پايگاه داده اپراتورها تا پايان سال و دوم ساماندهي شبکه فروش.
وي تصريح کرد: هم اکنون دفاتر فروش اپراتورها، از طريق يک سامانه جامع از ثبت احوال براي شناسايي هويت مالک تائيديه ميگيرند سپس اقدام به ثبت سيمکارت مي کنند. اکنون اين سامانه آفلاين است اما تا يک ماه آينده آنلاين خواهد شد.
وي در پاسخ به اين سوال که تاکنون برداشت غالب اين بود که مشخصا يکي از اپراتورهاي تلفنهمراه اغلب سيم کارتهاي بينام و نشان را به خود اختصاص داده، با توضيحات امروز، اکنون سيمکارتهاي بينام و نشان در کدام اپراتور بيشتر است، گفت: الان هر 2 اپراتور سيم کارت بينام و نشان دارند. يک اپراتور کمتر و يک اپراتور بيشتر.
*عدم همکاري اپراتورها در ساماندهي سيم کارتهاي بينام و نشان
داداشزاده در پاسخ به اين سوال که رگولاتوري مرتب اعلام ميکند که به سيستم و شبکه اپراتورها نظارت مستقيم دارد، آيا در سالهاي گذشته متوجه هويت ناقص برخي سيمکارتها در سيستم آنها نشده، گفت: از زماني که مشکلات مربوط به سيمکارتهاي بينام و نشان پديد آمد و بحث ثبت حداکثر 10 سيمکارت به نام يک فرد ابلاغ شد، از همان موقع اين بحث بود؛ اما عدم همکاري اپراتورها در ساماندهي شبکه فروش مشکل را تشديد کرده است.
معاون رگولاتوري در پاسخ به اين سوال که چرا رگولاتوري پيش از سخت شدن مشکل، اقدام جدي در برابر اپراتورها انجام نداده، گفت: به اپراتورها تذکر ميدهيم اما بخشي از مسائلي که بعد از سال 91 ايجاد شده به دليل اين است که قبل از آن به صورت بيرويه سيمکارت واگذار شده است.
وي ادامه داد: آنقدر حجم فروش بالا بوده که يک نفر دهها هزار سيمکارت دارد و بايد اين قضيه ساماندهي شود.
داداش زاده تصريح کرد: متاسفانه بعضي از اپراتورها اکنون نيز نسبت به شبکه فروش دقت کافي را ندارند و اين امر از نظر ما قابل قبول نيست.
معاون رگولاتوري اضافه کرد: اگر موضوع سيمکارتهاي بينام و نشان سر و سامان نيابد هرچقدر که نامبرينگ (شماره تلفن) اضافه کنيم مشکل کمبود شماره حل نخواهد شد.
*قاچاق مکالمه، سلامت و امنيت، برخورد با سيمکارتهاي بينام و نشان را ضروري کرد
وي در پاسخ به اين سوال که آگر اپراتورها مانند روال قبل تا پايان سال نيز اقدامي براي ساماندهي پايگاه داده خود نکردند، برخورد رگولاتوري چه خواهد بود و آيا رگولاتوري به طور مشخص با سيمکارتهاي اشکلال دار برخورد خواهد کرد، گفت: اين کار وظيفه اپراتور است و ما نميتوانيم در اين باره اقدام کنيم. اما از آنجا که بحثهاي ديگري مانند قاچاق مکالمه، سلامت و امنيت پيش آمده،براي ريشهکن کردن آنها عزم رگولاتوري براي انجام اين کار جدي است.
داداش زاده توضيح داد: اکنون ترافيک قاچاق مکالمه بينالملل و ترافيک رسمي تقريبا برابر است که البته با تمهيدات سازمان در چند هفته اخير سهم قاچاق اندکي کاهش يافته است.
معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تصريح کرد: اگرچه قاچاق ترافيک در حوزه ثابت پيچيده تر از همراه است اما حجم قاچاق مکالمه در همراه بيش از ثابت است.
منبع : فارس